Başkan Tok’tan Skandal Kudüs Kararına Tepki


Başkan Tok’tan Skandal Kudüs Kararına Tepki

“Trump, BM kararını ihlal etmiştir, Kudüs, Müslümanlara Hz. Peygamberin müjdesi ve emanetidir”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kudüs’ün İsrail başkent olarak tanıdığını açıklayan skandal karara tepki gösterdi.

ABD Başkanı Trump’ın açıklamasını küstahça değerlendiren Başkan Tok, Skandal Kudüs kararının Birleşmiş Milletler ve Uluslararası hukukun açıkça ihlali olduğunu ifade etti.

“KUDÜS, İSLAMINDIR.”

Osmanlı’nın vatan toprakları içerisinde iken Kudüs’ün barış ve huzur şehri olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan Tok, “ 30  Aralık 1516’da Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilen Kudüs, 401yıl boyunca esenliğin ve huzurun şehri olmuştur. Haçlıların ve Siyonizm’in işgaline maruz kaldığı Kudüs’te kan, gözyaşı ve acıdan başka hiçbir şey yaşanmamıştır. Osmanlı vatan toprakları iken Kudüs, barışın ve huzurun şehridir. Kudüs, Müslümanların başkentidir. ”dedi.

“KUDÜS, BİR MİLLETİN DEĞİL, ÜMMETİN MESELESİDİR”

9 Aralık 2017 Kudüs’ü kaybedişimizin 100’üncü hicran yılı olduğunu hatırlatan Başkan Tok, “ 9 Aralık 1917 Kudüs’ün düştüğü gün. Ayrılığın yol açtığı onulmaz acının sene-i devriyesi. Vatan toprağımız olan Kudüs en son Yavuz Sultan Han’ın fethinden  401 yıl sonra tuhaf, ilginç ve enteresan bir şekilde elimizden çıktı. Çanakkale’yi geçemeyen, Irak Kut-ül Amere’de hiç ummadıkları şekilde yenilgiye uğrayan İngiliz ve müttefikleri 9 Aralık 1917’de Kudüs’ü işgal ettiler. Dünya hakimiyetinin anahtarı Kudüs’ün neden ABD Başkanı Trump tarafından 9 Aralık’tan 3 gün önce skandal bir kararla İsrail’in Başkenti olarak tanıdığını açıkladı.? ABD çirkin yüzünü ve Siyonizm’le olan işbirliğini skandal bir kararla bir kez daha göstermiştir. Bu oyunu sahneye çıkaran İngiltere, 100 yıl önceki intikamını bir kez daha ABD eliyle İsrail tarafından küstahça almaya cüret ediyor. Çanakkale Zaferini, onlarca yıl saklanan yeni fark ettiğimiz nesillerimize yıllardır öğretilmeyen Kut-ül Amere’yi, nasıl kaybettiğimiz saklanan Kudüs’ü öğrendiğimizde tarih sayfaları yenilenecektir.  Bize ne Kudüs’ten, Şamdan, Bağdat’tan diyenlere aldanmayın. Bunu onlara söyleten bir irade var. Kudüs, bir milletin değil, ümmetin meselesidir. Kudüs, Müslümanlara Hz. Peygamberin müjdesi ve emanetidir. 100 yıllık hasretimiz, onurumuz, ilk kıblemiz Kudüs mücadelemizi var gücümüzle sürdürelim.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 06/12/2017