Başkan Tekintaş; “ İmar Şehrin Bel Kemiğidir”


Başkan Tekintaş; “ İmar Şehrin Bel Kemiğidir”

Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından “İmar Mevzuatı ve İmar Hukuku Uygulamaları” semineri düzenlendi.

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli ve il ve ilçe Belediye çalışanları katıldı.

İmar Mevzuatı ve İmar Hukuku Uygulaması seminerini Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Fidan verdi.

Düzenlenen seminerde bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş  “İmar’ın bir şehrin bel kemiği” olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi.

“ Altınordu Belediyemiz  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından “İmar Mevzuatı ve İmar Hukuku Uygulamaları” semineri için burada bulunuyoruz. Yerel yöneticiler olarak bizler, imarın bir şehrin bel kemiği olduğu bilincindeyiz. İmar denilince akla ilk önce yolların çizilmesi, sınırların belirlenmesi, krokilerin yapılması, koordinatların alınması gelir. Bunun çok daha ötesinde bir şehrin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için ve bu yaşanabilir şehrin oluşturulması için sistemli bir çalışma gelmektedir. Düzenlenen bu seminer sayesinde elde edeceğimiz bilgiler bizlere daha sağlam adımlar atmamıza ve şehrimizi daha düzenli hale getirmemize bir kapı aralayacaktır. Bu kapsam da  seminere katılımınızdan dolayı ilçe Belediyelerinden gelen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Fidan “İmar Mevzuatı ve İmar Hukuku Uygulaması seminerini konusunda salonda bulunanlara bilgi verdi.

Seminer daha sonra karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi..


Yayın Tarihi: 27/01/2016