Başkan Mahmut Erdoğan’dan Basın Özgürlüğü Günü Mesajı


Başkan Mahmut Erdoğan’dan Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

19 Mayıs Gazeteciler Derneği Başkanı Mahmut Erdoğan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında; ''1991 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 03 Mayıs günü 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' olarak kabul edilmiştir. 03 Mayıs günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' olarak kutlanmaktadır.

Basının başlıca işlevi; halkı, mümkün olan en kısa süre içerisinde olaylardan haberdar ederek, insanları doğru ve tarafsız bir biçimde bilgilendirmektir. Bu da ancak hiçbir tesir altında kalmayan hür bir basın; başka bir deyişle “basın özgürlüğü” sayesinde mümkün olabilecektir dedi.

Basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkelerde düşüncenin özgürlüğünden söz edilemeyeceği açıktır. Bu nedenle basın özgürlüğü, ülkemizde yasalarla güvence altına alınmıştır. Hukuka, meslek ahlak ve ilkelerine uygun olarak tarafsız bir biçimde kullanılmasını temenni ettiğim bu özgürlüğün, sonsuza kadar sürmesi dileğiyle, tüm basın kuruluşlarımızın “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü” kutlar, değerli meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim. dedi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler

Cemiyeti Başkanı

Mahmut ERDOĞAN


Yayın Tarihi: 02/05/2016