Başkan Kul; “Bütün Engelleri Sevgiyle Aşacağız”


Başkan Kul; “Bütün Engelleri Sevgiyle Aşacağız”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “yerel buluşmalar” toplantıları çerçevesinde Terme engelliler derneği üyeleri ile bir araya geldi. Kul, “Biz sadece bir gün değil, yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yanınızdayız, bütün engelleri sevgiyle aşacağız” dedi.

Sosyal Belediyecilik alanında örnek uygulamalar ve projeler hayata geçiren Terme Belediyesi halkın gönlüne dokunan projeler ile adından sıkça söz ettiriyor. Sivil toplum kuruluşları ile her fırsatta bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, son olarak Terme engelliler derneği üyeleri bir araya geldi.

BİZLERİ HİÇ KIRMADI

Toplantıda konuşan Terme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten, Terme Belediyesi'nin kendileri ile ilgili her talebi titizlikle uygulamaya koyduğunu söyledi. Kökten, "Engelli kardeşlerimizi sosyal hayata adapte etmek ve daha güzel bir yaşam sunabilmek amacı ile belediyemizle işbirliği içinde hareket ediyoruz. Başkanımız da bugüne kadar bizleri hiç kırmadı ve tüm taleplerimizi yerine getirdi. Dernek binamız başta olmak üzere derneğimize ve engelli kardeşlerimizin yanında olarak katkı ve destek veren Belediye Başkanımız Şenol Kul’a üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

SOSYAL HAYATA DESTEK

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, engellerin aşılmasına adına yapılacak çalışmalar da masaya yatırıldı. Engellileri dört duvar arasından çıkararak sosyal hayatta da yer almalarını sağlamak adına birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Başkan Kul, "Belediye olarak göreve gelmemizin akabinde en hassas olduğumuz konuların başında engellilerimizin sorunları ve aşılması yer alıyordu. Kentte engellerin kalmaması adına her ne kadar çalışmalarımız devam etse de bizlere proje ve yapılacaklar aşamasında en büyük yol gösterici engelli kardeşlerimiz oldu. Terme Engelliler Derneğimize kalıcı bir yer tahsisi yaparak teslim ettik. Şehri yenilerken cadde, sokak ve kaldırımlarımızı engellilerimizin kullanacağı şekilde tesis ediyoruz” dedi.

BİR AN DEĞİL HER AN

Eğitimden, sağlığa, spordan alt ve üst yapıya kadar Terme’ye 4 yılda kazandırılan hizmetleri slayt eşliğinde engelliler derneği üyelerine aktaran Belediye Başkanı Şenol Kul, “İnsanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehri oluşturmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için azami gayret gösteriyoruz. Bütün engelleri sevgiyle aşacağız” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 20/03/2018