Başkan Kasap Baba Ocağında Karne Dağıttı


Başkan Kasap Baba Ocağında Karne Dağıttı

 Rize’nin Derepazarı ilçesinde eğitim veren Adem Özdemir Anadolu Lisesinde düzenlenen karne töreninde öğrenciler karne ve belgelerini Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın elinden aldılar.
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla Derepazarı ilçesi Adem Özdemir Anadolu Lisesinde karne dağıtım törenleri düzenlendi. Baba ocağı aslen Rize’nin Derepazarı ilçesi olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, baba ocağında düzenlenen karne törenine katılarak liseli gençlere karnelerini dağıtmanın mutluluğunu yaşadı.
Karne Törenine Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Derepazarı İlçe Komutanı Asb. Kıd. Baş. Çav. Selahattin Bilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin, Adem Özdemir Anadolu Lisesi Müdürü Refik Küçük, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan karne töreninde açılış konuşmasını Okul Müdürü Refik Küçük yaparken, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında aslen Rize’nin Derepazarı ilçesinden olduğunu söyleyen Başkan Kasap, çocukluk yıllarına değinerek İlkokulu Derepazarı Bahattinpaşa İlkokulunda, Ortaokulu Derepazarı Ortaokulunda tamamladığını söyledi.
Başkan Kasap konuşmasının devamında öğrencilere nasihatlerde bulunarak sözlerine şöyle devam etti; Ortaokul dönemime kadar memleketimde bulunduktan sonra Lise yıllarımı Samsunda tamamladım ve daha sonra Ankara’ya gittik. Üniversite hayatım sonrası iş hayatına atılmakla beraber Ankara Gazi Üniversitesinde Akademisyen olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde memleketimden kopmadım ve Ankara’da Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekilliğini yürütüyordum. Bu süre içerisinde Ankara ve Rize’de hemşerilerimizle sürekli iç içe oldum. Yurtdışı ve yurtiçi aktif çalışmalar içerisinde oldum ve 2014 yerel seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize bu görevi vermesi halkımızın da desteği ile kendi memleketimde Belediye Başkanlığı yapmak nasip oldu.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN EN YAYGIN OLDUĞU ÇAĞDAYIZ
 Sizlere şunu söylemek istiyorum. Hayat sadece okumak diploma almaktan ibaret değildir. Hayatı anlamak insanlarla diyalog içerisinde olmak her zaman sizler için önemlidir. Çok çalışarak kendinizi yetiştirmeniz gerekmektedir. Çağımız bilgi teknoloji çağı olması nedeniyle artık günümüzde internetin yaygın olduğu bir dönemdeyiz. Teknolojiyi faydalı işlerde kullanmanız sizlerin çok daha başarılı olmanıza vesile olacaktır. Hocalarımızın vermiş olduğu eğitimden faydalanmamız gerekiyor. Onların sohbetlerine katılın ve tecrübelerinden faydalanın. Tatilinizi değerlendirirken kitap okumayı ihmal etmeyin” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler Takdir, Teşekkür, Onur Belgeleri ve Karnelerini , Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Derepazarı İlçe Komutanı Asb. Kıd. Baş. Çav. Seleattin Bilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin’ in elinden aldılar.

 


Yayın Tarihi: 21/01/2016