Başkan Genç, Gönülleri İnşa Ediyoruz


Başkan Genç, Gönülleri İnşa Ediyoruz

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri oldukça renkli geçerken, her yaştan ve her kesimden insanlar iftar sofrasında buluşuyor. Canik'te sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunduklarını ifade eden Başkan Genç, gönülleri inşa ettiklerini söyledi.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ay-yıldızın gölgesi altında düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri 7'den 70'e herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Başkan Osman Genç'in yanısıra Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Meclis Üyelerinin de katıldığı ve binlerce kişinin buluştuğu iftarlarda hizmet verenlerle hizmet alanlar buluşurken, iftar sonrası ise sahnede yapılan gösteriler çocuklar kadar büyükleri de eğlendiriyor.

 

DOLU DOLU AKŞAMLAR

Kurulan Ramazan Evleri ile nostaljik günler yaşayan Canikliler, bir çok sanatçının yer aldığı etkinlikler kapsamında semazen, kukla, illizyon, stand-up, jonglör, Hacivat-Karagöz gösterilerinin yanında, ney, ilahi ve Türk Halk Müziği dinletileri ile Ramazanın maneviyatını yaşıyor. Çocuklar ayrıca Ramazan etkinlikleri kapsamında meydanda kurulan mini lunaparkta keyifli akşamlar geçiriyor. Ramazan Günleri Etkinliklerininin 8. günü de dolu geçti. Metin Semizoğlu ve Grup Bahar, sundukları ilahi ve ezgi dinletisi ile iftar sonrasında meydanı dolduranlara farklı bir akşam yaşattı.

 

ENSAR-MUHACİR YANYANA

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Canik'te sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunuyoruz. Biz herkesin belediyesiyiz, her vatandaşımızın belediye başkanıyız. İftar sonrasında her yaştan, her kesimden, her mahalleden insanlarımız iftar soframızda buluşuyor. Hatta mazlum ülkelerden gelerek ilçemizde misafir bulunan kardeşlerimiz de iftar sofralarımızda yer alıyor. Ensar-muhacir yanyana, birlikte iftarını açıyor. Bir bakıma bu tür etkinliklerle gönülleri inşa ediyoruz. Canik'teki bu fotoğraf, sadece ülkemize değil, dünyaya da güzel bir örnektir" dedi.

GEÇMİŞ GELECEKLE BULUŞUYOR

Ramazan etkinliklerinin çocuklar açısından da ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Mutlu toplum, mutlu şehir hedefimizde en önemli yer çocuklarımıza ait. Çünkü çocuklarımız yarınlarımızı oluşturacak. Biz Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski Ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak değerlerimizi geleceğe aktarmayı amaçlıyoruz. Bir şehir veya bir toplum sadece binalar ve yatırımlarla ilerlemez. Değerlerimizin de geleceğe aktarılması lazım. Bu manada her gün 3 bine yakın insanımızın buluştuğu Ramazan Günleri Etkinliklerini çok önemsiyoruz" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 13/06/2016