Başkan Genç, Bilim İnsanlarını Ağırladı


Başkan Genç, Bilim İnsanlarını Ağırladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumuna Türkiye'nin ve dünyanın değişik üniversitelerinden katılan bilim insanlarını ağırladı.

Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve üç gün süren 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu'na Türkiye'nin ve dünyanın farklı üniversitelerinden katılan bilim insanları ile veda öncesi Altın Meşe Park'ta verilen yemekte biraraya geldi. Samsun'un tarihi yerlerini gezen bilim insanları, daha sonra Ay-Yıldızlı Hizmet Binasında Başkan Genç'in misafiri oldu.

'EŞİ OLMAYAN BİRİMLER'

Hizmet binasını gezdirdiği bilim insanlarına binanın teknolojik yapısı ve Türkiye'de eşi olmayan belediye birimleri hakkında bilgi veren Başkan Genç, "Ay-yıldızlı hizmet binamız, sadece görünümü ile değil, teknolojik yapısı ve sahip olduğu birimler ile de diğer belediyelerden farklı. Dünü, bugünü ve yarını yansıtan hizmet binamız, Türkiye'de sadece 4 kurumda kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile uzakları yakın yapıyor. Ayrıca Aile Birimi, Hukuk Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi ve Engelli Koordinasyon Birimi ile Türkiye'de örneği olmayan bir belediyecilik yapıyoruz" dedi.

'ŞEFFAF BELEDİYECİLİK'

Canik Belediyesi olarak 3. bin yılın başında 21. yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarına işaret eden Genç, "Halkımızla aramızda kapımız yok. Bütün birimlerimiz camla kaplı ve şeffaftır. Bu bakımdan şeffaf bir belediyecilik yürütüyoruz. Eğitim, kültür, spor, kentsel dönüşüm gibi yatırımların yanısıra çocuklara, gençlere, kadınlara, engellilere yönelik yaptığımız projelerimiz de bizi farklı kılıyor. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde üç yıl üst üste ödül alan bir belediye olmanın onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

‘VERİMLİ BİR SEMPOZYUM OLDU’

Sempozyumu da değerlendiren Başkan Genç, “Uluslararası düzeyde düzenlemiş olduğumuz bu sempozyuma bilim insanlarımızın ilgisi bir hayli fazla oldu. 400’ün üzerindeki başvurudan seçilen bilim insanlarımızı ağırladık. Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın sempozyumunda

Bilim insanlarımız , "İlkçağda Kadın ve Şehir", "Ortaçağda Kadın ve Şehir", "Dinlerde Kadın", "İslam Dünyasında Kadın ve Şehir", "Müslüman Türk Devletlerinde Kadın ve Şehir", "Osmanlı’da Kadın ve Şehir" ile "Cumhuriyet Döneminde Kadın ve Şehir" konularında bildirilerini sundu. Amacına ulaşan, çok verimli bir sempozyum oldu” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞMALAR VİZYONU ORTAYA KOYUYOR’

Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumuna katılmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren bilim insanları da, “Canik Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekten çok verimli ve bildiri seviyesi çok yüksek bir sempozyum oldu. Şehir ve Kadın gibi iki önemli konuya bu derece önemle yaklaşım gösteren Sayın Başkana teşekkür ediyoruz” dedi. Ay-yıldızlı hizmet binasına da hayran kaldıklarını dile getiren misafirler, Canik’te her alanda yapılan çalışmaların, Başkan Genç’in vizyonunu ortaya koyduğunu söyledi.

Başkan Genç ve bilim insanları ziyaret sonunda Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda, ay-yıldızlı hizmet binasının önünde hatıra fotoğrafı çekti. Başkan Genç daha sonra Türkiye ve dünyanın değişik üniversitelerinden gelerek Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumuna katılan bilim insanlarını uğurladı.


Yayın Tarihi: 03/04/2016