Başkan Enver Yılmaz, “Bana Karşı Bir Algı Oluşturulmak İsteniyor”


Başkan Enver Yılmaz, “Bana Karşı Bir Algı Oluşturulmak İsteniyor”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı basın toplantısında 911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali kapsamında, Pazar günü düzenlenen yağlı güreş müsabakaları öncesinde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında, kendisine yönelik planlı ve programlı bir algı operasyonu yürütüldüğünü belirterek, “28 yıllık kamu görevimin 23 yılı aktif siyasetle geçti ve hâlâ da sürmekte. Ben bu süreçte Ordu’muzun hakkını hiç kimseye yedirmedim ve bundan sonra da yedirmeyeceğim” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “KİMSENİN DARP EDİLDİĞİ YA DA ZORLA MEYDANDAN ÇIKARILDIĞI YOK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen basın toplantısında, Perşembe Yaylası’nda yaşanan olayları kronolojik sırayla anlatan Başkan Yılmaz, “Öncelikle dün Aybastı ilçemizde yaşanan olaylarda Emniyet Müdürü de Sayın Bakan’ımız da darp edilmemiş ya da güçlükle alandan çıkarılmamıştır. Hemen hemen bütün ajansların geçtiği haberlerde, Büyükşehir Belediyemiz ile Emniyet mensupları arasında kavga çıkmış gibi yansıtılmasını da doğru bulmuyorum. Görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Bakınız ne Sayın Bakan’ımızın ne de İl Emniyet Müdürü’nün etrafında özel harekâtçılar ve polisler var. Tüm güvenlik güçleri benim çevremde toplanmış. Yazıldığı gibi kimsenin meydanda darp edildiği falan yok. Hatta İl Emniyet Müdürü’nün Fatsa Devlet Hastanesi’ne gidip doktora psikolojik baskı yaparak rapor yazdırdığını belgeledik. Aynı doktor, yazdığı bu raporu ilerleyen saatlerde iptal ederek başına gelenleri yazılı beyanı ile anlatmıştır. İl Emniyet Müdürü, bununla da kalmayarak Ordu Devlet Hastanesi’ne gelip, burada üç farklı doktordan ısrarla rapor verilmesini talep etmiş. Buradaki doktorlarımız da kendisinde bir darp olmadığını söyleyerek rapor vermemiş” diye konuştu.

Başkan Enver Yılmaz’ın basın toplantısında yaptığı açıklamalarda ön plana çıkan başlıklar ise şöyle:

YAPILAN HABERLER GERÇEKLERİ YANSITMAMAKTADIR

Yaşananları sizlerle deliller ve görüntüler eşliğinde paylaşmak istiyorum. 28 yıllık kamu görevimin 23 yılı aktif siyasetle geçti. Dünkü olayın polisimiz ya da emniyet mensuplarımızla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Yaşananlara böyle yaklaşanlar varsa bu durum bizi derinden üzer. Ordu’daki polislerimizi hem koruyor ve kolluyor hem de seviyoruz. Yaşanan olaylarla polis teşkilatımızın irtibatlandırılması bizi üzer.

İL PROTOKOLÜNDEKİ 14 KOLTUK İÇİNDE İL EMNİYET MÜDÜRÜNE YER DÜŞMÜYOR

911.si düzenlenen festivalimize Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Pazar günü saat 10.30 gibi Altınordu ilçemizden Aybastı’ya arkadaşlarımızla birlikte hareket ettik. Bu sırada Genel Sekreter’im beni aradı, “Protokol olarak ayırdığımız tribünde önde 14 koltuk var. İl protokol sıralamasına bakıldığında bu 14 koltuk içinde İl Emniyet Müdürü’müze yer düşmüyor ancak İl Emniyet Müdürü’müz en önde oturma talebinde bulundu” dedi. Ben de “Bunu kaymakam arkadaş ya da Valilikle çözün ve resmi protokol listesi onu uygulayın” dedim.

 

ARAMIZSDA MİSAFİR MİLETVEKİLLERİMİZDE VARDI

Zaten çok yoğun olacak protokol’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat milletvekili, AK Parti Urfa Milletvekili, İl Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik derken ilk sıra zaten doğal olarak doluyor. Bunun üzerine arkadaşlarımıza il protokolünde 41. sırada olan İl Emniyet Müdürümüze 14. Sıranın hemen arkasında hatta bakan beyin hemen arkasında yer gösterin dedim. İsmini de yazmak suretiyle bakan beyin hemen arkasındaki koltuklara İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Alay Komutanı diye yazdırarak yer gösterdik.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ HIZLA GELİP URFA MİLLETVEKİLİMİZİN YERİNEOTURDU

Fakat bu beyanlarımız hiç ciddiye alınmayarak İl Emniyet Müdürlüğü sabah 09.30 itibarıyla kendileri Aybastı Emniyet Müdürlüğünden bir sandalye tedarik ederek 5 polisle birlikte tam 5 saat bu sandalyenin başında, İl Emniyet Müdürünün oturacağı yeri beklediler ve hazırlık yaptılar. Bu sırada Alay Komutanımız polis arkadaşların yanına gelerek “yaptığınız doğru değil, sizin yeriniz burası değil, gerekirse ben kendi yerimi vereyim” diyor. Bu esnada biz meydanda yoktuk. Daha sonra biz sayın bakanımızı çiçeklerle karşıladık ve meydanda bir selamla turu yaptıktan sonra protokolde ki yerimize oturduk. Ben koltuğuma oturduğumda benim sağımdaki koltuklar il milletvekili ve Şanlıurfa’dan gelen Ordu’dan evli misafir milletvekili arkadaşlarımıza ayrılmıştı. İl Emniyet müdürümüz biz oturduktan sonra buraya gelip Urfa Milletvekilimizin yerine hızlı bir şekilde oturunca ben kendisine, “Sayın Müdürüm burası milletvekillerimizin yeri, sizin yeriniz bakan beyin arkası” dedim. Bana elinin tersiyle sinkaflı “kimsin lan” deyince orada bir arbede çıktı.

POLİSİMİZE, JANDARMAMIZA, ÖZEL HAREKÂTÇILARIMIZA VE ZABITALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yaşananlar tamamen görüntülü, delilli ve şahitlidir. Arbede esnasında da benimle Emniyet Müdürü arasındaki fiziki temas dışında ne polisten, jandarmadan, özel harekâttan bana ne de bizim çocuklar ve zabıtadan polise, jandarmaya, özel harekâta fiziksel hiçbir temas olmamıştır. Polisimize, jandarmamıza, özel harekâtçılarımıza ve zabıtalarımıza teşekkür ediyorum.

HABERLER ASLINI YANSITMIYOR

Emniyet Müdürü benim yanıma gelerek başından beri kurguladığı süreci başlatarak kenara çekilirken, tüm polis ve jandarma orada benim üzerime gelerek fiili bir durum oluşturdular. Numan beyin de o esnada yanında sadece 2 şahsi koruması vardı.  Sonra jandarma sürece müdahil oldu kendilerine teşekkür ediyorum. Olay kontrol altına alındığında Numan Bey korumalarıyla alandan ayrıldı. Numan Bey dışarı çıkarken yanında kendi korumaları dışında ne jandarma, ne özel harekât yer aldı. “Zor kurtulmuş, Numan beyi jandarmalar zor çıkardı, Numan bey canını zor kurtardı” gibi haberler aslını yansıtmıyor.

BURADA SİVİL SİYASETE KARŞI YAPILMAYA ÇALIŞILAN OLAYLARI DELİLLERİ İLE AÇIKLIYORUM.

İl valimizin bugünkü yaptığı açıklamaya aynen katılıyorum. Yaşanan olaylar ilimiz açısından uygun ve doğru olmamıştır. Olayın sorumlusu kimse hesabını yargı ve siyasi olarak vermeli. Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz akşamında söylediği milletten başka hiçbir güç tanımadım bu yüzden süreci milletimizle paylaşıyorum. Burada sivil siyasete karşı yapılmaya çalışılan olayları delilleri ile açıklıyorum.

BASKIYLA DOKTORDAN RAPOR ALMIŞ

Olay ardından 15-20 dakika protokolün toplanmasını bekledik. Daha sonra öğrendik ki İl Emniyet Müdürü ile yarım saat durum değerlendirmesi yapılarak Numan Bey Fatsa’ya hareket etmiş. Bizde CHP Genel Başkan Yardımcımızı konuşturarak resmi programı başlattık. Ardından Emniyet Müdürü Numan Beyin himayesinde Fatsa’ya intikal etti. 17.30-18.00 arası darp cebir şikâyetiyle Fatsa Devlet Hastanesi’ne giderek rapor almaya çalıştı. Ancak o hastane ve doktorla gurur duyuyorum ki polislerin istirahat raporu düzenlenmesi yönünde baskısı karşısında verdiği 3 günlük raporu Sosyal Güvenlik Kurumu sistemi üzerinden iptal ederek hem Emniyet Müdürü’nün oğluna hem de Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi vermişler. Ardından darp raporu almak için saat 22.00 sularında Ordu Devlet Hastanesi’ne giden Emniyet Müdürüne, 3 doktorumuz bu raporu vermeyi yine uygun görmüyor.  Şimdi o raporu vermeyen hastane yöneticileri ve doktorların başına bir şey gelirse vah memleketin haline.

BUNLARIN HEPSİ ÇALIŞILMIŞ HAREKET

Dün akşam 19.30 sularında Aybastı’dan Ordu’ya geldim. O esnada Numan Beyin ofisinden “Aybastı Festivalinde arbede çıktı, Emniyet Müdürü Suat Çelik’e Belediye Bakanı Enver Yılmaz ve yanındakiler tarafından saldırıya uğradı, Numan Kurtulmuş korumalar eşliğinde alandan uzaklaştırıldı” şeklindeki haberi gördüm. Biz Emniyet Müdürünü yerinden kaldırmadık. Emniyet müdürünün yeri milletvekili arkadaşlarımızın yeriydi. Emniyet Müdürü, koltuğu korumak için orada 5 polisi bekletip önde oturmak için protokolde o kadar hassasiyet gösterirken 16 Temmuz’da şehitlerimizi andığımız ve herkesin takım elbiseyle katıldığı resmi ve özel bir programa şapkalı, tişörtlü sivil halde katıldı. Bu ne hadsizlik kural tanımazlık. Ama Aybastı’da en önde oturmak istiyor. Oluşturulan algı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl emniyet müdürünü protokolden kaldırdı yönünde. Bunların hepsi çalışılmış hareket. Orda jandarma olmasa şahsımıza yönelik çok kötü şeyler yapılabilirdi bizi Allah korudu. Bu raporların amacı maksadı ne? “Protokolde tekme tokat” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanına karşı Yerel ya da ulusal infaz yapma teşebbüsünü bu millet görmeyecek mi?

Protokole göre Tapu Kadastro Müdürü neyse Emniyet Müdürü de o. 2002’den önceydi onlar. Herkes haddini bilecek.

Başkan Enver Yılmaz açıklamalarının sonunda ise basın camiasının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayarak, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyorum. Hep beraber kutlamıştık mevsim bizim açısından çok uygun düşmedi onu da en kısa sürede telafi ederiz inşallah” dedi. 


Yayın Tarihi: 23/07/2017