Başbakan Yıldırım Kızılay Meydanı‘nda Halka Hitap Etti


Başbakan Yıldırım Kızılay Meydanı‘nda Halka Hitap Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Kızılay Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla toplanan vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunlar asker elbisesi içerisinde canilerdir, teröristlerdir ve bunların hesabı görülecek. En şiddetli şekilde bunlar, yaptıklarının hesabını verecekler. Darbe kalkışmasını yapan paralel çetenin adamları ile şerefli Türk ordusunu karıştırmayın." dedi.

Sesinin kısık olduğu farkedilen Yıldırım, konuşmasına, "Sesimizi kısabilirler ama milleti dize getiremezler." sözleriyle başladı.

Alanda bulunanlara, "Siz 15 Temmuz'daki darbe girişimini yok eden ve milletin sesini dünyaya duyuran aziz Türk milletinin evlatlarısınız" diye seslenen Yıldırım, vatandaşların, "İdam isteriz" diyerek bağırmaları üzerine, mesajı aldıklarını belirtti.

Milletinin üzerine bombayla, mermiyle, tankla, tüfekle saldıranların Türk askeri olmayacağının altını çizen Yıldırım, şöyle dedi:

"Bunlar asker elbisesi içerisinde canilerdir, teröristlerdir ve bunların hesabı görülecek. En şiddetli şekilde bunlar, yaptıklarının hesabını verecekler. Sizden bir istirhamım var, çok önemli. Şimdi bu darbe kalkışmasını yapan paralel çetenin adamları ile şerefli Türk ordusunu karıştırmayın. Hiç merak etmeyin bunlar eninde sonunda yaptıklarının hesabını verecekler, burunlarından fitil fitil getireceğiz." 

Yıldırım, 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak, bu günün demokrasi bayramı olduğunu ve bayramın doya doya kutlanmasını istedi.

KÖKLERİ KAZININCAYA KADAR UYKU HARAM

Vatandaşlara gündüz işe gidilmesi akşam da meydanlarda nöbete devam edilmesi çağrısında bulunan Yıldırım, "Bunların kökünü kazıyıncaya kadar bize uyku yok. Uyku haram" diye konuştu.

"Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Allah ona hayırlı ömürler versin. Başımızdan eksik etmesin. Allah milletimizden razı olsun." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

 "Bu darbe girişimi Türkiye'de bir şeyi daha ortaya koydu. O da nedir biliyor musunuz? O da darbeye karşı bütün partilerin hangi görüşte olursa olsun bir araya gelmesi, kol kola girmesi, hep birlikte haykırmasıdır. Ben milletim adına, ülkem adına, bu alçakça darbe girişimine karşı parti farkı gözetmeksizin ülkücüsü, milliyetçisi, demokratı, liberali her kesimden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü biz darbecilere ve dünyaya bir şey söyledik, işte Türkiye budur, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Burada bu nöbet bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Ülkemize, milletimize, ordumuza sahip çıkacağız. Biz, alçakların önünde eğilmeyiz, Hakk'ın önünde eğiliriz."

Yıldırım, konuşmasının ardından alandan ayrıldı.

 

Kaynak: akparti.org.tr


Yayın Tarihi: 17/07/2016