Bakan Albayrak Rize’de Enerji SA Çağrı Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi


Bakan Albayrak Rize’de Enerji SA Çağrı Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Rize'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gündoğdu mahallesinde 275 kişinin istihdam edileceği ve 14 yılda 20 milyon kişiye hizmet verecek Enerji SA Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, ENERJİSA CEO'su Kıvanç Zaimler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Albayrak, "Rize benim için aynı zamanda baba ocağı olduğu içinde ayrı güzel bir memleket. Dolayısıyla hem Rize'ye hem enerji piyasalarına çok pozitif bir gündemle bugün burada güzel bir açılış olduğu için çok memnunum" diye konuştu.

Bakan Albayrak konuşmasının devamında, "Toplam 275 tane şehrimizin insanına önemli bir düzeyde istihdam oluşturması itibariyle de Rize ekonomisi açısından da önemli bir gün bugün. Burada kritik ve önemli olan husus şudur. Türkiye enerji ve elektrik piyasaları önümüzdeki dönemde artan büyümeye bağlı olarak ülkemizin ekonomisinin büyümesine bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını gerekli yapısal düzenleme ihtiyacının karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edecek.” dedi.


Yayın Tarihi: 01/12/2016