Babayiğitler Bulundu


Babayiğitler Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'deki TÜSİAD Genel Kurulu'nda "Yerli otomobil üretecek babayiğit arıyoruz" sözleriyle start alan yerli otomobil üretimi çalışmaları kapsamında "Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İş birliği Protokolü" nde imzalar atıldı.

Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda zaman kaybına tahammülün bulunmadığının belirterek, "Mademki bu babayiğit arkadaşlarımız çıkıp ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde omuz vermek, destek vermek düşer. Şimdiden ilan ediyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim." dedi.

Erdoğan, "Biz ülke ve millet olarak işte burada iddiamızı ortaya koyuyor ve diyoruz ki Türkiye'nin otomobilini yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. Hem de en güzel tasarımla, en güzel teknolojiyle, en iyi organizasyonla bu otomobili ülkemize ve dünyaya kazandıracağız. Böyle babayiğitler bize destek olduğu sürece Allah'ın izniyle otomobille birlikte daha nice başarılara beraber imza atarız." dedi.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan isimlerini açıkladığı, Türkiye'nin otomobilini yapacak şirketler; Anadolu Grubu, BMC Grubu, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding.

Projenin özel sektör koordinasyonunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kamudaki koordinasyonunu da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sağlayacak.

Toplantının son bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın huzurunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ile BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İş birliği Protokolü"nü imzaladı.

Yerli otomobilin 2019'da prototipinin tamamlaması, 2021'de de ticari satışına başlanması planlanıyor.


Yayın Tarihi: 02/11/2017