Atakum'dan Büyük Defile


Atakum'dan Büyük Defile

Başkan Taşçı: “İstihdam ve kültür bir arada”

Atakum Belediyesinin, kadın istihdamını hedef alarak iki yıl önce hayata geçirdiği Feretiko Kursunda üretilen ürünler, gerçekleştirilen görkemli defile ile görücüye çıktı. Başkan Taşçı, “Osmanlıdan günümüze uzanan bir kültürel değeri yaşatırken, bu sayede kadınlarımızın istihdama kazandırılması için yeni alanlar oluşturuyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi tarafından, kadınların istihdama kazandırılması ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması hedef alınarak 2 yıl önce başlatılan Feretiko Kursunda üretilen el emeği, göz nuru ürünler, gerçekleştirilen muhteşem bir programla beğeniye sunuldu. Atakum Belediyesi ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Karadeniz’den Ege’ye İlmek İlmek projesi kapsamında gerçekleştirilen defilede tanıtılan ürünler beğeni topladı.

ÖNCE İSTİHDAM!

Sheraton Otel’de düzenlenen ve ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kadınların istihdama kazandırılması noktasında önemli adımlar attıklarını belirterek “Kadınların istihdama katılması, bu sayede hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesi için çalışıyoruz. 67 farklı dalda kurslar veriyoruz. Feretiko Kursumuz da bunlardan birisi. İki yıl önce başlattığımız bu kursumuz için özel atölyeler kurduk. Kursiyerlerimizin, bu alanda gelişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Bugün geldiğimiz noktada, geride bıraktığımız iki yılın son derece verimli geçtiğini görüyoruz. Osmanlıdan günümüze uzanan Feretiko kültürünün yaşatılması, kadınlarımızın istihdam içerisinde bu alanı da değerlendirmesi için attığımız bu önemli ve büyük adımın sonucunu bu akşam burada görüyoruz. Atakum Belediyesi olarak 52 eğitmenimiz eşliğinde 67 farklı dalda 3 bin 500 kursiyere eğitim veriyoruz. Hedefimiz daha çok kurs, daha çok kursiyer ve daha çok istihdamdır” dedi.

ATAKUM ÖNCÜ OLUYOR

Samsun’da kadın istihdamına, Atakum Belediyesi aracılığı ile ciddi katkılar verildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Öncelikle Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı bu önemli program için kutluyorum, teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve istihdam odaklı projelerle buluşturulmasını önemsiyorum. Atakum Belediyesi bu anlamda ciddi projelere imza atıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnanıyorum ki bu tür projeler arttıkça, kadınlarımız daha da güçlenecektir” diye konuştu.

'HEDEFİMİZE ULAŞTIK'

Programa gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, “Kadın istihdamında önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz bu programımıza gösterilen ilgi için teşekkür ediyorum. Bugün burada sadece bir defile gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada, kadınların istihdama kazandırılması için önemli bir adım atıyoruz, Osmanlıdan günümüze uzanan ancak kaybolmaya yüz tutmuş bir kültürü yaşatıyoruz ve Karadeniz Bölgesi ile Ege Bölgesi arasında bir kültür dayanışmasına ev sahipliği yapıyoruz. Kurs atölyelerimizde iki yıllık bir emeğin ürünü olarak üretilen, tezgahlarda alın teri dökülerek yapılan Feretiko bezimizi, Ödemiş İpeği ile birleştirerek nasıl birbirinden güzel kıyafetlere dönüştüğünü hep birlikte görüyoruz. Hedefimize ulaşmanın mutluluğunu duyuyoruz” şeklinde konuştu.

TAŞÇI ÖRNEK OLDU

Atakum Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinin, çok yönlü bir etki oluşturduğuna dikkat çeken İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, “İki yıllık bir emek ve alın terini bu akşam izleyenlerin beğenisine sunduk. İki yıllık çalışma içerisinde tasarlama ve dikim kısmına bir buçuk yıl zaman ayırdık. Bugün Türkiye’de tekstil ve moda sektörü bu defileye çıkacak ürünleri merak ediyor. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarının arkasında ise kesinlikle Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı var. Kendisine, kadın istihdamına verdiği katkı, kültürel değerlerin yaşatılması noktasında olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz defilede 44 birbirinden değerli çalışmamızı sergiledik. Samsun’dan İzmir’e uzanan bu kültür köprüsü, beraberinde birçok önemli değeri de ortaya çıkartacaktır.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Ünlü mankenlerin podyuma çıkarak ürünleri sergilediği defileye AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Defile sonunda İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya hediye takdim ederek, projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 13/05/2018