Altınordu Belediyesi’nden Mehmetçiğe Kavrulmuş Fındık


Altınordu Belediyesi’nden Mehmetçiğe Kavrulmuş Fındık

Altınordu Belediyesi tarafından Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçiğe destek ve moral vermek amacıyla, belediye personelleri başta olmak üzere ilçe genelinde ‘kavrulmuş fındık’ kampanyası başlatıldı.

Altınordu Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı. Bu kapsamda yörenin en önemli ürünlerinin başında gelen fındık, vatandaşlar tarafından kendi el emekleriyle kırılarak evlerinde bulunan soba ve fırınlarda özenle kavruldu. Mehmetçiğe moral olması amacıyla başlatılan kampanya da ilçe genelinde 7’den 70’e herkesin kendi el emeği ile hazırladığı kavrulmuş fındıklar, Afrin’de görev yapan Mehmetçiğe ulaştırılmak amacıyla toplama noktası olan Altınordu Belediyesi’ne getirilmeye başlandı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “VATANDAŞLARIMIZ ELLERİYLE KAVURDUKLARI FINDIKLARLA ASKERİMİZE MORAL VERECEK”

Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere destek ve moral vermek amacıyla ‘kavrulmuş fındık’ kampanyasını başlatan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kampanyanın birlik ve beraberliğin en önemli göstergesi olduğunu söyledi. Her vatandaşın kendi elleriyle kırıp kavurduğu fındıkları Mehmetçiğe göndereceğini aktaran Başkan Tekintaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu kararlı duruşla Afrin’de düzenlenen harekatın sürmesi ve inşallah Suriye’nin terörden temizlenmesi başarıyla sonuçlanacaktır. Kolay bir süreç değil ama bu süreçte Türk milleti, 80 milyon vatandaşıyla Afrin’de ki Mehmetçiğimizin ve ordumuzun arkasında durmaya devam ediyor. Ordumuz orada en güçlü şekilde mücadele verirken halkımızda bu süreçte birliktelik ortaya koymayı sürdürüyor. Bu kapsamda milletimiz Mehmetçiğimizin yanında olabilmek için seferberlik ilan etti. Her yerden her yöreden ayrı ayrı el emeği ürünler askerimizin ihtiyacı olmasa bile onlara olan minnet duygusunu göstermek amacıyla bölgeye gönderiliyor. Bizde Altınordu Belediyesi olarak çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir kampanya başlattık. Bu kapsamda hep birlikte yöremizin en önemli ürünü olan fındığımızla onlara gıda takviyesinden öte moral takviyesi yapmış olacağız” dedi.

“HER ZAMAN ASKERİMİZİN YANINDAYIZ”

Altınordu Belediyesi personelleri ve Altınordulu vatandaşların hazırladığı kavrulmuş fındıkların toplanarak bölgede görev yapan Mehmetçiğe gönderileceğini, bu süreçte her zaman askerlerin arkasında dik duruş sergileyeceklerini ifade eden Başkan Tekintaş, “Ordu halkı diğer 80 vilayette olduğu gibi askerimizin arkasındaki dik duruşunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, bağımsızlığını, istikbalini ve istiklalinin korunması mücadelesinde her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olduğunu göstermek için bu çalışmayı yürütecek. Bizde Altınordu Belediyesi olarak böyle bir çalışmaya öncülük ettik. Kampanya sonunda elde edilen fındıkları paketleyerek Mehmetçiğimize en iyi şekilde teslim etmeyi başaracağız. İhtiyaç duyulduğu her an askerimizin yanında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Kampanyaya katılmak isteyen tüm Altınordulu kardeşlerimizin arzu ettiği kadar fındığı Altınordu Belediyemize getirirlerse isimleri ve mesajları ile birlikte hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.

Altınordu Belediyesi tarafından başlatılan ve 9 Şubat Cuma günü sona erecek olan kampanyaya herkes destek verebilecek. Destek vermek isteyenler hazırladıkları kavrulmuş fındıkları Altınordu Belediyesi’ne teslim edebilecek.


Yayın Tarihi: 05/02/2018