Akademisyenler Atakum İçin Buluşuyor


Akademisyenler Atakum İçin Buluşuyor

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Atakum Çalıştayı’nın tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Farklı düşünceden, farklı iradelerden akademisyenlerin, Atakum İlçesinin geleceği için birlik içerisinde olmasına imkan sunan Başkan Taşçı’yı kutluyorum” dedi.

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan ‘Atakum Çalıştayı’ öncesi gerçekleştirilen tanıtım toplantısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinden 70 akademisyeni buluşturdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında çalıştayın ilçeye kazandıracakları konuşuldu.

Akademisyenler ve yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başkan Taşçı'nın bu anlamda önemli bir çalışmaya imza attığını ifade ederek, "Akademisyenlerin, Atakum için atılacak adımları, gerçekleştirilmesi gereken projelere fikir vermesi ve katkı vermesi çok önemli. Atakum İlçesi bu vizyonla gelişimini ve değişimini hızlandıracaktır. Bunun diğer ilçelerdeki belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum. Farklı düşünceleri, bakış açılarını bir araya getirebilme iradesinden ve akademisyenlerin Atakum İlçesinin geleceği için birlik içerisinde olmasına imkan sunmasından dolayı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı kutluyorum. Aynı şekilde bugün burada yaşadıkları kent için bir şeyler yapma arzusuyla buluşan akademisyenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerin daha iyi kentlerde yaşaması için üzerine düşen sorumluluğun farkında olan bir toplulukla bir araya gelmekten dolayı çok mutlu oldum" diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise konuşmasında 2016 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan çalıştayı çok önemsediğini kaydederek, “Atakum İlçesinin gelişimini hızlandırmak için çalışmalarımız ve projelerimizle yola devam ediyoruz. Bu gelişim sürecinde akademisyenlerin de fikirlerine, eleştirilerine, önerilerine önem veriyoruz. Bu önemden hareketle Atakum Kent Konseyimizle birlikte gerçekleştireceğimiz çalıştaydan olumlu sonuçlar bekliyoruz. Atakum Çalıştayının temel amacı kent kimliği, kentlilik kimliği, kent-insan ilişkisi, kent-insan uyumu, kentlerin ruhu bağlamında Atakumun doğal, tarihi ve kültürel dinamiklerini yeniden keşfetmek, harekete geçirmek ve insanımızın hizmetine sunmaktır.  Yerel yöneticiler ve kentinin gelişimi için sorumluluk almaktan kaçınmayan akademisyenlerle birlikte daha iyi, daha yaşanılabilir, daha mutlu bir Atakum İlçesi oluşturma gayretindeyiz” diye konuştu. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı konuşmasının devamında Atakum İlçesinde 2016 ve 2017 yıllarında hayata geçirilmesi kesinleşen projeler hakkında bilgi verdi.

Çalıştay ile Atakum İlçesinin vizyonuna büyük bir katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, “Kent konseyleri yönetenleri yönetme iddiasında olmadan, bir kenti ortak akılla yönetmek, halkın beklentilerini yönetime bildirmek, sorunların tespitine, teşhis ve çözümüne katkı sunmak, yol göstermek gibi amaçları vardır. Bu bağlamda biz de ilçenin sorunların tespit ve çözümünde bilimsel bir bakış açısı yakalayabilmek amacıyla 2016 yılının mayıs ayında Atakum Çalıştayını gerçekleştireceğiz. Çalıştayda Atakum ile ilgili bildiriler sunulacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bildiriler kitap haline getirilerek ilgililere sunulacaktır. Böylelikle Atakum'un vizyonuna katkı sunulacaktır” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 30/01/2016