Bu Tarihi Günün Onurunu Yaşıyoruz


Bu Tarihi Günün Onurunu Yaşıyoruz

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tekintaş mesajında, 94. yıldönümü kutlanan Cumhuriyet’in Türk Milleti’nin en önemli kazanımlarından olduğunu ve Cumhuriyet’in taçlandırılması için birlik ve beraberliğe, demokrasiye, barışa ve kardeşliğe her zaman sahip çıkacaklarını belirtti. 

Başkan Tekintaş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim günü millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nda zafere ulaşmanın ardından ilan edilen Cumhuriyetin 94. Yıl dönümü.

Bu aziz millet 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”  ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır. Bugün bizlere düşen görev milletimizin refahını arttırmak ve ulusumuzu dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır. Türk Milletinin en önemli kazanımlarından birisi Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünde bu tarihi günün onurunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik duyguları içerisinde sahip çıkmak hepimizin asli görevidir.

Milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 27/10/2017