Yeni Eğitim Öğretim Yılı Meşalesini Yakıyoruz


Yeni Eğitim Öğretim Yılı Meşalesini Yakıyoruz

Sevgili okurlarım,

Güzel yurdumuzda 19 Eylül 2016 tarihi ile başlayacak olan yeni Eğitim – Öğretim yılının, ülkemiz geleceği ve teminatı olan, ana sınıfından lise son sınıf öğrencilerimize, çok değerli velilerimize, vefalı öğretmenlerimize ve tüm okul idarecilerimize hayırlar getirmesini ve 2016 – 2017 Eğitim - Öğretim yılımızın başarılı bir Eğitim – Öğretim yılı olmasını tüm kalbimle temenni ediyorum.

Geçen yılın verilerine göre ülkemizde 20 bin 61 resmi ana sınıfı ve 944 de özel ana sınıfı mevcuttur. Türkiye'de güncel verilere göre toplam 26 bin 522 ilkokul var. Bu okullarda okuyan toplam öğrenci sayısı 5 milyon 360 bin 703'tür. Ortaokul sayısı, 17 bin 342 olmakla birlikte ortaokullardaki öğrenci sayısı ise 4 milyon 873 bin 431'dir. Lise sayısı, 10 bin 549 olup liselerde toplam 4 milyon 271 bin 508 öğrenci okumaktadır.

Ülkemizin, içinde verilen Eğitim ve Öğretim ile geleceğini inşa eden okullarımız bu nedenle büyük bir önem arz etmektedir. Bugün konumunuz ne olursa olsun, isterseniz Cumhurbaşkanı olun isterseniz Hakim, Savcı, isterseniz Mühendis isterseniz Hekim, isterseniz temizlik işçisi isterseniz yerin en altında çalışan bir emekçi, hepimizin üstünde bizleri okutan mutlaka bir öğretmen vardır. Öğretmeninin emeğinin karşılığı bu yüzden paha biçilemez.

 “Bugün, milletçe, öğrencisi, öğretmeni, yöneticisi ve velisi ile birlikte, birlik ve beraberlik içinde, yeni bir Eğitim-Öğretim yılına başlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz, yeni eğitim yılında eğitim meşalesini en yükseklere taşıma görevini üstlenmektedirler. 

Eğitim, geleceğin temellerini atan, bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin alt yapısıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gençler, vatanın bütün ümit ve istikbali Size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyerek gençlere olan inancını belirtmiştir.

Yine Ulu Önder Atatürk Eğitim ile ilgili, -‘’ Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur ‘’ diyerek Eğitim ve Öğretim’e verdiği önemi belirtmiştir.

Bu vesile ile yeni açılan 2016 – 2017 Eğitim -  Öğretim yılımızın ilim ve Fen’in müthiş meşalesi altında Aziz milletimize, ülkemize, insanlığa, öğrencilerimize,velilerimize, okul idarecilerimize ve tüm MEB çalışanlarına hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan diliyor başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum.

En derin sevgi ve saygılarımla.


Yayın Tarihi: 12/09/2016