Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Tarih


Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Tarih

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi,

 ''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşamış olan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur. Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu'ya yayıldı. Bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldı.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkanlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkanı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz.

15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı da binlerce genç darbeci hainlere karşı sokaklara ve meydanlara çıkarak, vatanı için canını hiçe saydı. Milletine ve devletine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi.

Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı şehrin milletvekili olmanın gururunu yaşarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Türk milletinin ve Samsunluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum''


Yayın Tarihi: 17/05/2017