Türk Ulusu’nun Dünya Tarihine Kazınmış Onur Günü


Türk Ulusu’nun Dünya Tarihine Kazınmış Onur Günü

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında şu görüşlere yer verdi;

“18 Mart 1915, Türk Ulusu’nun Dünya tarihine kazınmış onur günüdür. 18 Mart, başka bir ulusun sömürgesi altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden, her karış toprağını canıyla, kanıyla koruyup bizlere emanet eden, Mehmetlere, Ayşelere, isimsiz kahramanlara minnet günüdür.18 Mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya Lideri olduğu, Türkiye Cumhuriyet’inin bağımsızlığa yelken açtığı gündür.

Kurtuluş günü olmayan Giresunlular, vatanın kurtuluşu için 42. ve 47. Gönüllü Alaylarla, Erzurum’da, Sarıkamış’ta, Polatlı’da, Afyon’da, Ankara’da, Çanakkale’de işgalcilerin karşısına korkusuzca dikilmiştir. Bu günleri yaşarken Çanakkale Destanını, Kuva-i Milliye ruhunu iyi anlamamız gerekmektedir.

Giresunlu gönüllülerin tarihe bıraktığı kahramanlıklarla övünürken, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu gün aynı inançla atalarımızın torunları olarak göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Çanakkale Zaferinin 101. Yılını kutlarken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış, Dünya' da Barış” sözünü bir kez daha dünya ya haykırıyoruz.”

Başkan Aksu, Saygıdeğer Şehitlerimiz; “Bizlere bıraktığınız vatan toprağını korumak hepimizin varlık sebebidir. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum.” 


Yayın Tarihi: 16/03/2016