Kahramanlarımızı ve Destanımızı Unutmayacağız


Kahramanlarımızı ve Destanımızı Unutmayacağız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız" dedi.

Başkan Osman Genç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajında, bu karanlık gecenin, hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirten Genç, "Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadı ve asla da ulaşamayacaktır. Devletini canı pahasına koruyan yüce milletimiz, her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞIYOR           

Canik Belediyesi olarak 15 Temmuz'u ve şehitleri unutturmamak için önemli çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Genç, "Belediye olarak aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve o karanlık geceyi unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir çok tesisimize şehitlerimizin adlarını verdik. Yine Sancaktepe'nin adını 15 Temmuz Şehitler Tepesi koyduk. Ayrıca 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşanan şanlı direnişi ve demokrasi zaferinin yıldönümünde kutlu destanı hatırlayacak, hatırlatacak, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Osman Genç, "Türkiye aradan geçen 2 yıl içinde büyük gelişmeler yaşadı. Özellikle 24 Haziran’da yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte daha profesyonel ve daha hızlı karar verebilecek bir sisteme geçtik. Yeni sistemle bu tür darbe girişimlerinin önünü daha rahat kesebilecek bir yönetim sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bundan sonra Türkiye üzerinde bu tür karanlık eylemlere kimse başvuramaya cesaret edemeyecektir. Başkanlık Sistemi ile birlikte inşallah bundan sonra da bu tür darbe girişimlerinin önü kesilecektir. İnşallah bundan sonra 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

UYANIK OLMALIYIZ

Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimiz sayesinde başarısız olarak kahramanlık destanına dönüşmüştür. Ama en önemlisi her zaman milletimiz devletine sahip çıkmak için hazır bulunduğunu ve bu devleti kimseye böldürmeyeceğini göstermiş oldu.  15 Temmuz ile birlikte gördük ki ülkemizin hem içerde hem dışarda sevmeyeni çok fazla. Bunlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. Bu vesileyle özellikle 15 Temmuz gecesi bu ülke için canlarını feda eden tüm şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına da saygılarımı iletiyorum" şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 13/07/2018