İlkadım'da 10 Bin Sanat Eseri Görücüye Çıktı


İlkadım'da 10 Bin Sanat Eseri Görücüye Çıktı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi yılsonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Yıldıray Çınar Kültür Merkezi kursiyerlerinin yaptığı bir birinden güzel ürünler görkemli bir açılışla vatandaşların beğenisine sunuldu.

YILSONU EL SANATLARI SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteriler eşliğinde başlayan programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ak Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişgin, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİNİKLERDEN ÖZEL GÖSTERİ

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi bahçesinde 1 hafta boyunca ziyaretçilerini bekleyecek olan sergide  3-6 yaş arası miniklerin yaptığı dans gösterisi katılımcıları gülümsetirken, tekstil kursu kursiyerleri tarafından çocuklar için tasarlanan kıyafetleri defilede sergileyen minikler uzun süre alkış aldı. El emeğinin beğeniye dönüştüğü görkemli açılışta Başkan Erdoğan Tok’un beğenisini kazanan kursiyerler tek tek ürünlerini tanıttılar.

10 BİN SANAT ESERİ

Açılış sonrası sergiyi gezen katılımcıların ilgisini en çok çeken ürünler, atıl durumda ki malzemelerden üretilen ve el oyması ahşap ürünler oldu. Özellikle ahşap paletlerden yapılan bir birinden güzel mobilyaların bulunduğu alanı gezen Başkan Tok ve protokol üyeleri paletten yapılan oturma grupları üzerinde sohbet ederken, sergide dikkat çeken cam sanatı ürünlerini incelediler. 21 farklı branşta 10 Bin ürünün sergilendiği sergide su kabağı işlemeleri ve üç boyutlu tablolar ilgi çeken diğer eserler oldu.

YENİ VE YENİLENEN KÜLTÜR MERKEZLERİ İLKADIM’I GÜZELLEŞTRİYOR

Konuşmasında yeni kültür merkezlerinin de İlkadımlı vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Başkan Tok; “Yıldıray Çınar Kültür Merkezimizin yılsonu sergisinde bir birinden güzel ürünleri el emekleri ile oluşturan başta kursiyerlerimize ve sonrasında eğitmenlerimize ve tüm bu yoğun organizasyonu yıl boyunca planlayan Belediyemiz çalışanlarını gönülden kutluyorum. Bu hizmetlerin İlkadım’da bir gelenek olmasını sağlamak adına kültür faaliyetlerinin alt yapısında azami faaliyet gösteriyoruz. Şu an bu ürünlerin ortaya çıktığı Yıldıray Çınar Kültür Merkezimize yeni sınıflar ekleyerek şimdiki haline getirdik. Açılışını yakın bir zamanda gerçekleştirdiğimiz Derebahçe Sosyal Tesislerimiz de birçok kursumuzu faaliyete geçirdik ve son olarak Unkapanı Kültür Merkezimizi yeniden inşa ederek kültür merkezi, hanımlar yaşam merkezi ve düğün salonu ile İlkadımlı hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yeni ve yenilenen kültür merkezlerimiz İlkadım’ı güzelleştiriyor” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 07/05/2017